Totul despre baia cainelui


Se vehiculeaza ca nu este ok sa speli cainele mai mult de doua ori pe an, total fals. Atata timp cat la baie este folosit un sampon profesional, adecvat pentru blana cainelui...
 
 
 
 
Se vehiculeaza ca nu este ok sa speli cainele mai mult de doua ori pe an, total fals. Atata timp cat la baie este folosit un sampon profesional, adecvat pentru blana cainelui si tipul acesteia(culoare,lungime,textura) poti spala cainele si saptamanal.
 Sa nu uitam ca ai nostrii catei sunt inebuniti dupa baltile cu noroi, rotile masinilor in cazul masculilor care vor sa isi marcheze teritorul, iarba verde in care se tavalesc. Este mut mai rau ca un caine, mai ales unul de apartament sa fie spalat rar, in primul rand convietuind cu noi este vorba de igiena casei iar in al doilea rand de sanatatea pielii lor. Cum si noi ne spalam pe cap saptamanal cu sampone creeate special pentru noi asa si catelul poate fi imbaiat cu sampon special pentru el.
Evitati folosirea sampoanelor uscate prea des, pastratile doar pentru cazuri de forta majora, acestea imbacsesc pielea si nu o lasa sa respire, de aseemenea renuntati la mitul de a ii spala cu sampon pentru bebelusi acesta este creeat pentru bebelusi nu pentru caini.
Daca aveti cainele in curte nu este suficient sa il spalati doar primavara si toamna, la fel pielea lor are de suferit, nu ii spalati dumneavoastra cu furtunul cu apa rece, ii expuneti la riscul imbolnavirilor plus ca jetul de la furtun ii sperie, iar baia doar cu apa fara sampon nu se numeste baie.
Puteti incepe ritualul bailor dupa varsta de 4 luni cand puiul termina schema obligatorie de vaccinuri, este de preferat dupa aceasta varsta sa incepeti vizitele in saloanele de frizerie canina astfel puiul se va obisnui cu
groomerul si cu salonul iar cand va veni momentul tunsului acesta sa nu aiba teama de salon.
Vizitele la salon trebuiesc facute in mod regulat astfel veti avea un caine cu o blana sanatoasa.
Dar ca sa ajungeti sa aveti un patruped cu blana sanatoasa este foarte important sa fiti atenti si la mancarea pe care le-o oferiti. Aceasta trebuie sa fie de ceea mai buna calitate(din categoria premiu).
O blanita sanatoasa pleaca din interior.
Foarte important este, indiferent de cat e des mergeti la salonul de infrumusetare canina, sa periati blana animalutului dumneavoastra si acasa cel putin o data pe saptamana astfel veti evita incalcire
ei iar la momentul tunsului veti beneficia de o frizura demna de rasa din care face parte patrupedul Dumneavoastra.
Daca catelul nu este ingrijit corespunzator va avea o blanita murdara, incalcita iar groomerul nu va mai avea alta solutie decat sa il tunda cat mai scurt ca sa i se regenereze firul de par.
Descalcirea blanitei este o operatiune destul de neplacuta pentru catel si astfel este de evitat pe cat de mult posibil.
Din primavara pana in toamna este de preferat sa va spalati cainele cu un sampon antiparazitar, astfel eventualii purici existenti vor muri la baie.
ATENTIE samponul antiparazitar nu
tine loc de solutiile antiparazitare precum zgarzi sau pipete.