Purcii si capusele


In perioada de primavara-vara-toamna cainii sunt predispusi la purici si capuse.

In perioada de primavara-vara-toamna cainii sunt predispusi la purici si capuse.

Purecii sunt insect hematofage care dau un parasitism temporar. Ei traiesc in mediu la temperature cuprinse intre 3 si 35 de grade Celsius. Ei provoaca numeroase intepaturi la nivelul pielii pentru a se hrani. cativa purici pot intepa pielea de cateva sute de ori intr-o perioada scurta de timp dezvoltand pe caini si pisici o hipersensibilitate alergica manifestata prin reactii urticariforme pustuloase si leziuni intens pruriginoase. Din cauza scarpinatului excesiv al cainelui se pot produce automutilari la nivelul pielii cu complicatii bacteriene.

Capusele sunt paraziti hematofagi temporary. Ele pot fi importanti transmitatori de agenti infectiosi. rolul pathogen direct se manifesta prin actiune iritativa locala, toxica sau antigenica.

Capusele pot transmite boli precum babesioza( provoaca anemie severa care poate duce la moartea animalului) si borelioza/boala Lyme.

Recomandam vizita intr-un cabinet veterinar pentru a vi se oferi solutia perfecta pentru cainele dvs in lupta cu parazitii.

In perioada calda unul din sampoanele folosite in spalarea cainilor in salonul nostru este cel antiparazitar cu Andiroba de la PSH.