Alimentatia potrivita pentru o blana sanatoasa


Cainii sunt animalele perfecte pentru joaca si rasfat, in special daca blana lor este sanatoasa si frumoasa. Totusi, nu toti cainii au o blana care te imbie la mangaiat. Pune in aplicare sfaturile noastre si vei avea un caine cu o blana frumoasa si stralucitoare!

 

Cainii sunt animalele perfecte pentru joaca si rasfat, in special daca blana lor este sanatoasa si frumoasa. Totusi, nu toti cainii au o blana care te imbie la mangaiat. Pune in aplicare sfaturile noastre si vei avea un caine cu o blana frumoasa si stralucitoare!

Acizi grasi esentiali: cheia pentru o blana sanatoasa la caini

Grasimile sanatoase joaca un rol foarte important pentru mentinerea sanatoasa a blanii cainelui tau. Astfel, alimentatia joaca un rol esential pentru blana animalului tau de companie. Foarte des, deficientele nutritionale se vad imediat la nivelul pielii si blanii unui animal de companie.

De obicei insa hrana pentru caini care se gaseste in comert contine suficienti nutrienti si acizi grasi care ajuta la mentinerea sanatoasa si stralucitoare a blanii cainelui tau. Exista insa si produse sarace in nutrienti, astfel ca animalele care consuma astfel de hrana dezvolta anumite deficiente. De exemplu, cainii care consuma in special hrana pe baza de carne de pui nu primesc toti nutrientii de care au nevoie pentru a-si mentine sanatatea.

Si dietele sarace in grasimi sunt riscante pentru caini. Astfel, cainii care au o alimentatie saraca in grasimi au o blana uscata si cu matreata. In cazuri grave, cainii dezvolta leziuni la nivelul pielii, care sunt predispuse la infectii.

Acizi grasi omega 6 pentru ingrijirea blanii cainilor
Majoritatea hranei pentru caini este bogata in acizi grasi omega 6, care confera blanii stralucire si suplete. De altfel, acesti acizi ajuta si la inlocuirea uleiurilor naturale produse de pielea si blana cainilor.
Si uleiurile vegetale reprezinta o sursa importanta de acizi grasi omega 6, iar in magazinele de specialitate se gasesc chiar si suplimente cu astfel de acizi grasi. In plus, este bine ca zilnic sa adaugi in hrana cainelui si o lingurita de ulei vegetal de calitate.
De altfel, este bine sa verifici calitatea hranei pe care o oferi cainelui tau. Ai grija la hrana care contine uleiuri deoarece depozitata in locuri nepotrivite, poate rancezi si astfel isi pierde proprietatile nutritive.
Acizi grasi omega 3 pentru o blana sanatoasa si stralucitoare
Si acizii grasi omega 3 sunt foarte importanti pentru blana unui caine. Acesti nutrienti sunt benefici in special pentru piele. Au puternice proprietati antiinflamatorii, astfel ca sunt ideali pentru cainii care sufera de alergii sau alte afectiuni inflamatorii ale pielii.
Uleiul din seminta de in este o sursa importanta de acizi grasi omega 3 si este ideal pentru pielea inflamata si iritata a cainelui.
Pe piata exista si suplimente pe baza de acizi grasi omega 3, care sunt sub forma de capsula sau de lichid. Atunci cand oferi cainelui tau astfel de suplimente este bine sa nu exagerezi. In cantitati prea mari, acizii grasi de tip omega pot duce la deranjamente stomacale si voma.
De obicei, blana unui caine isi imbunatateste aspectul dupa sase saptamani de la inceperea tratamentului cu suplimente de acizi grasi omega 3.

Alte suplimente pentru o blana sanatoasa

In cazul in care cainele sufera de anumite deficiente, suplimentele sunt foarte indicate. De exemplu, suplimentele pe baza de zinc sunt utile in tratarea problemelor pielii si seboreei. De asemenea, si suplimentele pe baza de vitamina A sunt benefice pentru caini.