Cum pregatim cainele pentru iarna


Iarna a venit asa ca fii sigur ca al tau catel este pregatit pentru frigul de afara.

 

 Iarna a venit asa ca fii sigur ca al tau catel este pregatit pentru frigul de afara. E bine de stiut ca rasele difera si fiecare are nevoile proprii.Mai jos veti gasi 10 sfaturi simple pentru a va pregati cainele de iarna.

1. Achizitionati o hainuta

Daca nu aveti un caine cu blana creata special pentru a rezista la frig, precum husky sau samoyed, atunci o hainuta este un must have. Gasiti o hainuta care sa tina de cald si sa nu imobilizeze catelul. De preferat o gecuta impermeabila, captusita astfel va tine si de cald si nici nu se va uda.

2. Aveti grija sa aiba mereu urechile uscate

Dupa fiecare joaca in zapada aveti grija sa uscati urechile cu un prosop si chiar cu o sursa de caldura precum un feon.

3.Un patut calduros acasa

Fie ca are propriul patut sau doarme in pat cu dvs asigurati-va a are la indemana o pilota/paturica pufoasa in care se poate incalzi dupa plimbarea in zapada.

4. O ingrijire corespunzatare a labutelor

Labutele sunt primele care au de suferit din cauza zapezii, aveti grija sa hidratati pernutele zilnic cu o crema speciala pentru ele, sa tundeti blanita cat mai scurt astfel sa nu se creeze globuri de zapada in blana, sa le uscati cand ajungeti in casa cu un prosop. Nu folositi caldura direct pe labutele inghetate si nici apa calda.

Pentru catei de oras crema mai sus mentionata este obligatorie deoarece din cauza sarii care se arunca pe carsabil poate favoriza boli cronice.

5.Evitati pe cat posibil ingerarea de zapada cu sare 

Sarea nu este periculoasa doar pentru labute ci si pentru sistemul digestiv. Din acest motiv este de preferat sa ii plimbati prin locuri unde nu a fost imprastiata sare. 

6. Hidratare 

Chiar si in sezonul rece hidratarea este extrem de importanta, aceasta ajuta cainele sa isi regleze temperatura corpului. Pentru plimbari mai lungi aveti grija sa alegeti un castron de plastic pentru apa deoarece metalul inghiata si devine un adevarat hazard pentru limba cainelui.

7.Periati cainele zilnic

Periind scoateti blana moarta astfel o blana noua si sanatoasa va aparea, o blana incurcata nu ajuta caiele sa isi regleze temperatura, pus ca va fi mereu uda.

8. Limitati timpul petrecut afara

Zapada poate fi ceva wow pentru catei, dar dvs trb sa hotarat cat timp petrec afara astfel sa preveniti hipotermia. cainele are nevoie sa se incalzeasca.

9. Informativa ce nevoi intampina iarna rasa din care face parte cainele dvs.

Fiecare rasa are particularitatile ei, informativa ce nevoi au cainii dvs iarna.

10. Iarna cainii se tund

Chiar daca este frig afara cainii au nevoie de igiena, blana curata periata si tunsa regulat. Astfel ei nu vor avea de suferit pe perioada iernii.

 

* Informatiile de mai sus se preteaza in mare cainilor de apartament