fbpx

15 lucruri uimitoare despre câini

15 lucruri uimitoare despre câini

Există o mulţime de lucruri fascinante despre câini şi care te fac să-ţi priveşti cu alţi ochi animalul de companie. Pe câteva dintre ele le găseşti în cele ce urmează:

1. Există 450 de milioane de câini în lume. Statistica aceasta îi cuprinde pe cei fără stăpân, dar şi pe aceia care sunt animale de companie..
2. Câinii au fost primele animale domesticate de om în Paleolitic.
3. Când se nasc, sunt surzi, orbi şi n-au dinţi. Încep să vadă pe la vârsta de trei-patru săptămâni, iar primii dinţi îi apar între trei şi şapte săptămâni.
4. Respiră şi cu ajutorul limbii.
5. Au 321 de oase şi 42 de dinţi permanenţi.
6. Frecvenţa cardiacă medie a unui câine sănătos este de 120 de bătăi pe minut, ceea ce înseamnă că inima lui bate cu 50% mai repede decât cea a unui om.
7. Frecvenţele sonore ale fulgerelor le afectează urechile. Teama pe care o arată atunci când începe o furtună este posibil să fie de fapt o reacţie la durere.
8. Au abilitatea de a vedea lumea în culori, dar nu în nuanţe atât de diverse precum oamenii.
9. Amprentele nasului sunt unice, la fel ca acelea digitale la om, dar mirosul lor este de 100.000 de ori mai puternic decât al omului.
10. Cu cât este mai lung nasul lor, cu atât se răcoresc mai repede în sezonul cald.
11. Trăiesc în medie 15 ani, dar cei de la oraş au o viaţă mai lungă cu trei ani spre deosebire de cei de la sat.
12. Ciocolata conţine o substanţă similară cofeinei numită teobromină, care îi poate îmbolnăvi pe câini sau care, în unele cazuri, le poate fi chiar fatală.
13. Câinii din rasa Basset nu pot înota.
14. Obezitatea este afecţiunea cea mai des întâlnită la câini.
15. Câinii pot învăţa până la 250 de cuvinte. Cei dresaţi să deprindă limbajul omului au o inteligenţă similară unui copil în vârstă de doi ani.

Sursa: clickpentrufemei