Alimentația potrivită pentru o blană sănătoasă

Alimentația potrivită pentru o blană sănătoasă

Câinii sunt animalele perfecte pentru joacă și răsfăț, în special dacă blana lor este sănătoasă și frumoasă. Totuși, nu toți câinii au o blană care te îmbie la mângâiat. Pune în aplicare sfaturile noastre și vei avea un câine cu o blană frumoasă și strălucitoare!

Acizii grași esențiali – cheia pentru o blană sănătoasă la câini.

Grasimile sănătoase joacă un rol foarte important pentru menținerea sănătoasă a blănii câinelui tău. Astfel, alimentația joacă un rol esențial pentru blana animalului tău de companie. Foarte des, deficiențele nutriționale se văd imediat la nivelul pielii și blănii unui animal de companie.

De obicei însa hrana pentru câini care se gasește în comerț conține suficienți nutrienți și acizi grași care ajută la menținerea sănătoasă și strălucitoare a blănii câinelui tău. Există însă și produse sărace în nutrienți, astfel că animalele care consumă astfel de hrană dezvoltă anumite deficiențe. De exemplu, câinii care consumă în special hrană pe bază de carne de pui nu primesc toți nutrienții de care au nevoie pentru a-și menține sănătatea.

Și dietele sărace în grăsimi sunt riscante pentru câini. Astfel, câinii care au o alimentație săracă în grăsimi, au o blană uscată și cu mătreață. În cazuri grave, câinii dezvoltă leziuni la nivelul pielii care sunt predispuse la infecții.

Acizii grași Omega 6 pentru îngrijirea blănii câinilor.

Majoritatea hranei pentru câini este bogată în acizi grași Omega 6 care conferă blănii stralucire și suplețe. Dealtfel, acești acizi ajută și la înlocuirea uleiurilor naturale produse de pielea și blana câinilor.

Și uleiurile vegetale reprezintă o sursă importantă de acizi grași Omega 6, iar în magazinele de specialitate sau saloane de frizerie canină se găsesc chiar și suplimente cu astfel de acizi grași. În plus, este bine ca zilnic să adaugi în hrana câinelui și o linguriță de ulei vegetal de calitate.

Dealtfel, este bine să verifici calitatea hranei pe care o oferi câinelui tău. Ai grijă la hrana care conține uleiuri deoarece depozitată în locuri nepotrivite, poate râncezi și astfel își pierde proprietățile nutritive.

Acizi grași Omega 3 pentru o blană sănătoasă și strălucitoare

Și acizii grași Omega 3 sunt foarte importanți pentru blana unui câine. Acești nutrienți sunt benefici în special pentru piele. Au puternice proprietăți antiinflamatorii, astfel că sunt ideali pentru câinii care suferă de alergii sau alte afecțiuni inflamatorii ale pielii.

Uleiul din sământț de in este o sursă importantă de acizi grași Omega 3 și este ideal pentru pielea inflamată și iritată a câinelui.

Pe piață există și suplimente pe bază de acizi grași Omega 3 care sunt sub formă de capsulă sau de lichid. Atunci când oferi câinelui tău astfel de suplimente este bine să nu exagerezi. În cantități prea mari, acizii grași de tip Omega pot duce la deranjamente stomacale și vomă.

De obicei, blana unui câine își îmbunătățește aspectul după șase săptămâni de la începerea tratamentului cu suplimente de acizi grași Omega 3.

Alte suplimente pentru o blană sănătoasă

În cazul în care câinele suferă de anumite deficiențe, suplimentele sunt foarte indicate. De exemplu, suplimentele pe bază de zinc sunt utile în tratarea problemelor pielii și seboreei. De asemenea și suplimentele pe bază de vitamina A sunt benefice pentru câini.