Cum pregătim câinele pentru iarnă

Cum pregătim câinele pentru iarnă

Iarna a venit așa ca fii sigur că al tău cățel este pregătit pentru frigul de afară.

E bine de știut că rasele diferă și fiecare are nevoile proprii. Mai jos vei găsi 10 sfaturi simple pentru a-ți pregăti câinele de iarnă.

1. Achiziționați o hăinuță
Dacă nu ai un câine cu blană specială pentru a rezista la frig, precum Husky sau Samoyed, atunci o hăinuță este un “must have”. Găsește o hăinuță care să țină de cald și să nu imobilizeze cățelul. De preferat o gecuță impermeabilă, căptușită, astfel va ține și de cald și nu se va uda.

2. Aveți grijă să aibă mereu urechile uscate
După fiecare joacă în zăpadă, ai grijă să usuci urechile cățelului cu un prosop și chiar cu o sursă de căldură precum un feon.

3. Un pătuț călduros acasă
Fie că are propriul pătuț sau doarme în pat cu tine, asigură-te că are in preajmă o pilotă/păturică pufoasă în care se poate încălzi după plimbarea prin zăpadă.

4. O îngrijire corespunzătoare a lăbuțelor
Lăbuțele cățeilor sunt primele care au de suferit din cauza zăpezii, ai grijă să hidratezi pernuțele zilnic cu o crema specială pentru ele, să tuzi blănița cât mai scurt evitând astfel să se creeze globuri de zăpadă în blană, să usuci lăbuțele când ajungeți în casă, cu un prosop. Nu folosi căldura direct pe lăbuțele înghețate și nici apa caldă.
Pentru cățeii de oraș, crema mai sus menționată este obligatorie deoarece soluțiile ce se aruncă pe carosabil pot favoriza boli cronice.

5. Evită pe cât posibil ingerarea de zăpadă cu sare
Sarea nu este periculoasă doar pentru lăbuțe ci și pentru sistemul digestiv al cățeilor. Din acest motiv este de preferat să îi plimbați prin locuri unde nu a fost împrăștiată sare.

6. Hidratarea
Chiar și în sezonul rece, hidratarea este extrem de importantă, aceasta ajutând câinele să își regleze temperatura corpului. Pentru plimbări mai lungi ai grijă să alegi un castron de plastic pentru apă deoarece metalul înghiațâ și devine un adevărat hazard pentru limba câinelui.

7. Perie câinele zilnic
Periind scoți blana moartă și astfel o blană nouă și sănătoasă va apărea. O blană încurcataă nu ajută câinele să își regleze temperatura, plus că va fi mereu udă.

8. Limitează timpul petrecut afară
Zapada poate fi ceva “wow” pentru căței însă tu trebuie să decizi cât timp petrece afară astfel încat să previi hipotermia. Câinele are și el nevoie să se încălzească.

9. Informează-te ce nevoi specifice întâmpină iarna rasa din care face parte câinele tau
Fiecare rasă are particularitățile ei, informează-te ce nevoi specifice are cățelul tău iarna.

10. Iarna câinii se tund
Chiar dacă este frig afară, câinii au nevoie de igienă, blană curată, periată și tunsă regulat. Astfel ei nu vor avea de suferit pe perioada iernii.

* Informatiile de mai sus se preteaza in mare cainilor de apartament