fbpx

Îngrijirea funcție de anotimp

Îngrijirea funcție de anotimp

Beneficiile îngrijirii câinelui tau sunt fără limite, de la a crea o legătură specială pana la evita problemele de sănătate. Și în timp ce grooming-ul este recomandat pe tot parcursul anului, fiecare sezon vine cu provocări proprii. Din fericire, există sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să deveniți proprietar de câine responsabil indiferent de perioada din an:

Iarnă
Temperaturile au scăzut și este posibil să nu fii entuziasmat de o plimbare în jurul blocului, dar câinele tau este. Iarna nu inseamna sfarsitul activitatilor in aer liber pentru cainele tau, dar inseamna ca este timpul sa fii foarte atent la lăbuțe. Fără măsuri preventive, picioarele câinelui tau sunt susceptibile la fisuri, iritații sau infecții cauzate de zăpadă, sare, pietriș și gheață. Mai mult, nu vrei ca al tau catel să linga de pe lăbuțe toate chimicalele folosite afara. Pentru a minimiza aceste probleme, păstrați șervețelele de curățare lângă ușă și ștergeți picioarele câinelui după fiecare plimbare. O atenție deosebită trebuie acordată și pernutelor de la labute, părul lung care crește între acestea poate colecta zăpadă ce se transformă în gheață ceea ce ca fi dureros pentru câinele tău la mers.
Blanita trebuie tunsa la o dimensiune mai lunga astfel ii va tine de cald cainelui indiferent daca va place sa il imbracati iarna sau nu.
De asemenea aceasta are nevoie de bai cu produse hidratante saptamanal.

Primăvară
Odată cu apariția de boboci noi pe copaci, blana nouă crește în haina câinelui. Acest lucru înseamnă că primăvara este un moment crucial pentru a reîmprospăta exteriorul câinelui tău prin înlăturarea stratului subțire de iarnă și făcând loc pentru blana sănătoasă nouă. În timp ce periajul ar trebui să facă parte din rutina obișnuită de îngrijire, în timpul acestui sezon tunsoarea este deosebit de importanta. Daca in timpul iernii ai tinut catelul cu blana putin mai lunga pentru a-l proteja de frig, acum poți sa o mai scurtezi putin ca sa-ti fie mai usor de intretinut dupa plimbarile prin parc.

Vara
Există o concepție greșită că o tunsoare mai scurtă va menține câinele răcoros în timpul lunilor calde de vară. Cu toate acestea, în opinia medicilor veterinari, blana câinelui tău are mai multe straturi și acționează ca izolație sau control integrat al climei. Mai mult, blana trebuie să fie prima linie de apărare a câinelui tau de la arsuri, zgârieturi și multe altele. Acest lucru nu înseamnă totuși că blana lui nu trebuie să fie menținută cu băi, perii și tuns.
NU recomandam tunsul la piele.

Vara este, de asemenea, perioada anului când câinele tău este mai aventuros, ceea ce poate face ca îngrijirea câinelui să fie mai mult o aventură. De exemplu, dacă îi place să se răcorească printr-un salt în piscină sau lac, este important să acorzi o atenție specială urechilor lui. La fel ca oamenii, câinii pot avea infecții ale urechii dacă apa se blochează acolo, de accea este important sa scoatem sau tundem parul din urechi.

În cele din urmă, să nu uităm că nu puteți trece prin zilele de vară ale câinilor fără a aborda puricii și căpușele. Din fericire, tunsul alaturi de produsele repelente va ajuta să păstrați pielea si blana cainilor fara paraziti.

Toamna
Cu veverițe de fugărit și grămezi de frunze pentru a sări, ce nu-i place câinelui tău să faca? Din nefericire, cu toate astea, câinele are obiceiul să aducă frunzele acasă cu el. Cea mai bună modalitate de a nu aduce mizeria în casa ta este asigurându-te că este blana este complet uscata înainte de a ieși afară din nou. Deoarece temperaturile de toamnă pot fi reci, este ușor pentru câini, în special pentru rasele cu păr mic sau scurt , să răcească. Și dacă sunt expuși la frig prea mult timp, ar putea dezvolta hipotermie, care este cel mai probabil să apară când un câine este umed, de aceea o baie la salon este ceea mai indicata deoarece de acolo cainele va pleca cu blana uscata si porii inchisi.

Instrucțiunile de mai sus reprezintă un început excelent în a avea un an fericit și sănătos pentru animalele de companie, dar pentru mai multe sfaturi de îngrijire adaptate unei anumite rase nu ezitati sa ne contactati.