fbpx

Igiena urechilor

Igiena urechilor

Urechile câinilor se curăță în mod frecvent. În procedeul de curățare avem smulgerea părului din canalul auditiv și curățarea cerumenului în exces.

Părul se smulge fie cu mâna fie cu pensa specială. Această procedură poate fi efectuată și acasă atata timp cât nu se traumatizează câinele. Smulgerea părului nu este dureroasă atata timp cât se execută corect. De asemenea urechea se curață cu soluție specială pentru urechi.

În cazul în care urechile nu sunt curățate la timp există riscul otitelor. Factorii favorizanți ai otitelor sunt în general pilozitatea abundentă care nu permite drenarea cerumenului în mod natural, secreția crescută de cerumen, secreție care poate constitui un mediu de cultură pentru agenți infecțioși (bacterii), igiena precară, umiditatea locală excesivă, conformația urechilor (în special la rasele cu urechi mari și căzute precum Cocker, Setter, Beagle).

Semnele otitei sunt vizibile, câinele se scarpină la ureche, nu mai aude bine, produce un cerumen în exces, urât mirositor, cu o culoare modificată. Dacă observi aceste semne îți recomandăm să vizitezi doctorul veterinar pentru un tratament corespunzător.

Toate pachetele salonului nostru includ curățarea urechilor.