fbpx

Puricii și căpușele

Puricii și căpușele

În perioada de primavară-vară-toamnă, câinii sunt predispuși la purici și căpușe.

Puricii sunt insecte hematofage care dau un parasitism temporar. Ei trăiesc în mediu la temperaturi cuprinse între 3 și 35 de grade Celsius. Ei provoacă numeroase înțepături la nivelul pielii pentru a se hrăni. Câțiva purici pot înțepa pielea de câteva sute de ori într-o perioadă scurtă de timp dezvoltând pe câini și pisici o hipersensibilitate alergică manifestată prin reacții urticariforme pustuloase și leziuni intens pruriginoase. Din cauza scărpinatului excesiv al câinelui se pot produce automutilări la nivelul pielii cu complicații bacteriene.

Căpușele sunt paraziți hematofagi temporari. Ele pot fi importanți transmițători de agenți infecțioși. Rolul patogen direct se manifestă prin acțiune iritativă locală, toxică sau antigenică.
Căpușele pot transmite boli precum babesioza (provoacă anemie severă care poate duce la moartea animalului) și borelioza/boala Lyme la om.

Recomandăm vizita într-un cabinet veterinar pentru a vi se oferi solutia perfectă pentru câinele dumneavoastră în lupta cu paraziții.

În perioada caldă unul din șampoanele folosite în spălarea câinilor în salonul nostru este cel antiparazitar.